Året der gik 2022 Margretheskål

Margretheskål

Året der gik 2022-edition

Året 2022 går på hæld (what a ride!), og det skal selvfølgelig sluttes af med et ordentlig brag, som for de fleste betyder en skøn nytårsfest med familie og/eller venner. Men hvem skal stå for underholdningen til årets sidste fest? Bare rolig – vi har nemlig gjort det super nemt for jer at have det sjovt på nytårsaften. 

Vi har nemlig allerede lavet en liste med de mest prominente og omtalte personer og figurer fra 2022, så I bare skal printe listen og klippe dem ud, og så er I klar til at spille MargretheskålÅret der gik-edition. Så bliver det ikke nemmere!

Vi har lavet to filer, som du er velkommen til at downloade. Den første version (PDF) er printversionen, som er klar til brug. I den anden version (Excel) finder du også en forklaring på, hvem personerne og figurerne er, hvis I skulle være i tvivl om enkelte af dem. I Excel-arket kan I også selv skrive flere ind.

Året der gik 2022 Margretheskål – Printversion (PDF)

Året der gik 2022 Margretheskål – Liste med info (Excel)

Nu skal I bare printe listen og klippe navnene ud, og så er I klar til årets nytårsfest. Vi ønsker jer den bedste aften!

(Psst! Vi har faktisk lavet et tidligere blogindlæg med 75 navne til Margretheskål, som du også bare kan hapse. Du finder det lige her.)

Nårh ja, og hvis du liiige skal have genopfrisket reglerne til Margretheskål, så finder du dem lige nedenunder billedet. 

Regler til Margretheskål

Har du glemt reglerne til Margertheskål? Bare rolig, de kommer selvfølgelig lige her:

 1. Del jer op i to lige store hold. Vi foreslår, at holdet med den person der sidst har brugt en Margretheskål, skal starte.
 2. Alle sedlerne med navnene / figurerne skal være klippet ud og foldet én gang. De lægges nu ned i en (ren) Margretheskål, eller en anden beholder (vi er ikke snobber når det kommer til valg af køkkenredskaber).
 3. I første runde må deltagerne bruge så mange ord, de har lyst til for at beskrive personen / figuren. MEN man må selvfølgelig ikke sige nogle af de ord, der står på sedlen.

  Eksempel: Jeg skal have mit hold til at gætte “Iron Man”, så jeg siger fx: “Han er en Marvel karakter – Han er ekstremt rig – hans alter ego hedder Tony Stark”. 

 4. Man får 1 minut til at få mit hold til at gætte så mange sedler, som muligt. Hvis man ikke kender navnet / figuren, må man gerne lægge den tilbage i skålen og tage en ny. Når minuttet er gået, lægger I alle sedlerne i en bunke. Nu er det hold 2s tur, og sådan skiftes holdene med en ny spiller hver gang, indtil skålen er tom.
 5. Nu skal I til anden runde, men først tæller begge hold sammen, hvor mange rigtige I har gættet i den første runde, og skriver det ned. Så lægger I alle sedlerne tilbage i skålen, og anden runde kan begynde. Her må I kun bruge ét ord per seddel, og man kan ikke lave det om, når man har sagt det.

  I eksemplet med “Iron Man” kan det være, at jeg ville sige “Stark” som det valgte ord. Nu skal mit hold så huske, hvilke personer / figurer, vi har været igennem i runde 1, og forhåbentlig gætter de rigtigt. 

 6. Runde to kører på skift på samme måde som i runde 1, og til slut tæller I igen pointene sammen og lægger dem til jeres score. Så lægger I for sidste gang alle sedlerne tilbage i skålen og skal nu til tredje og sidste runde.

 7. I tredje runde må I IKKE bruge nogen ord, til gengæld skal I nu ved hjælp af mimik og gestik mime jer frem til svaret.
  I eksemplet med “Iron Man” ville jeg nok forsøge at vise, at han havde mange penge, at han kunne flyve og at havde hjelm og dragt på. Forhåbentlig kan mine holdkammerater gætte rigtigt ved hjælp af disse hints. 

 8. Når tredje runde er færdig er spillet slut, og nu skal I tælle de sidste point sammen og finde en vinder!

Rigtig god fornøjelse!

Vil du også have spiltips, idéer og andet sjov direkte i din indbakke? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev lige her.

2 kommentarer til “Året der gik 2022 Margretheskål”

 1. Pingback: Margretheskål – New Moments Games

 2. Pingback: Året der gik 2022 Quiz – New Moments Games

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *